current language: Swedish
change language:English Italiano Espanõl français deutsch nederlands Romanian polish
Untitled Document


Welcome to the website of the Arai RX-7 GP

Arai är extremt stolta över att den helt nya RX-7 GP hjälmen är den allra första att klara både ECE godkänning 22-05 och den kommande SNELL M2010 standarden.

RX-7 GP är med all respekt den nya måttstocken för Arai´s hjälm teknologi. RX-7 GP är utvecklad med tanke på det kommande SNELL M2010 reglementet, den hårdaste hjälm standarden för stöt-absorption krav och samtidigt klara ECE reglemente 22-05 standarden.

Det finns dock ett flertal olikheter mellan ECE 22-05 och SNELL M2010 reglementen.

SNELL M2010 kräver bland annat att alla platser på testlinjen skall klara två träffar i följd, medans ECE 22-05 endast kräver en stöt på en specifik punkt. Detta gör att den totala mängden energi som överförs till varje med SNELL M2010 standarden, är nästan dubbelt så stor i jämförelse med ECE 22-05 testen.

Som tillägg, SNELL M2010 stöt-absorptions test är utförd med koniska och klotformade städ. Båda städen är hårda mot ytterskals utförande, och för att försäkra att hjälmens skal är tillräckligt starkt, så är även penetrations testet inkluderat i SNELL M2010 men är inte med i ECE 22-05 testen.

Stöt-absorptions kapaciteten hos den nya Arai RX-7 GP överträffar även RX-7 Corsair. Tillsammans med dess anpassning till både ECE reglemente 22-05 och SNELL M2010 gör att RX-7 GP blir den nya måttstocken för hjälm teknologi.  

ny utvecklad racinghjälm. En hjälm med detaljer som ingen annan: Air Wing justerbar spoiler, bredare synfält, otroligt stark PB SNC ytterskal samt en överlägset aerodynamisk design.

Historia

Modellnamnet “RX- 7” har i många år varit synonymt med den bästa hjälmen på marknaden. Arai RX-7 tog direkt hand om topppositionen i premiumsegmentet på marknaden, tack vare det enormt starka och styva skalet och det revolutionerande ”Diffuser” ventilationssystemet.

När RX7 RR IV uppdaterades till dagens RX-7 ”Corsair”, hade den nya modellen en riktig utmaning framför sig, för att uppdatera den populära RX-7 skulle inte bli en lätt match. Men som vi nu vet, så gjorde Arai´s utvecklare och tekniker ett briljant jobb.

RX-7 Corsair, med sitt vackra slimmade och aerodynamiska skal, togs väl emot av både professionella förare som sporthojsåkare. Topppositionen på hjälmmarknaden var återigen ohotad, med RX-7 Corsair's generella erkännande som den bästa hjälmen på marknaden.

Den nya kungen

Men även ikoner som RX-7 Corsair blir äldre, även om den ser lika bra ut som den gjorde första dagen då den introducerades, men faktum kvarstår att det är en fem år gammal design. Men det är inte är inte skäl nog till förändring. Arai hjälmar har en lång livstid med ett bra skydd mot slitage och väder. Och även då: alla servicedelar är tillgängliga för att hålla er Araihjälm så originalskick, som när den lämnade fabriken i Japan.

Det som var det egentliga skälet till varför RX-7 Corsair uppdateras är att Arai har utvecklat en helt ny teknik. Allt från nya material, nya konstruktionsmetoder och nya detaljer. Allt detta ger en bättre, säkrare och mer komfortabel hjälm.

All denna nya teknik och all kunskap som Arai har samlat genom alla år i Grand Prix och Moto GP-sammanhang men även oräkneliga kilometer av landsvägskörning har legat till grund för denna nya avancerade konstruktionen.

Enter the new RX-7 GP

Arai samlade all teknik i en helt ny hjälm som är en ny design, skapad från ett blankt papper.

En hjälm med namn RX-7 GP. Helt nyutvecklad för att vara den ultimata racinghjälmen.

Bara en titt räcker för att du skall se att den är annorlunda, enklast igenkänd av den justerbara Air Wing.

Den nya Arai RX-7 GP är den mest testade hjälmen någonsin. Denna efterträdare till den legendariska RX-7 Corsair, har blivit utvecklad i Moto GP och Grand Prix tävlingar. Testad i höga hastigheter på riktiga tävlingsbanor.

Designad för och använd av professionella tävlingsförare. Resultatet av för den nya RX-7 GP med den justerbara Air Wing spoilern är att den effektivt reducerar turbulensen när föraren reser sig från full attack till ”bromsläge”, vilket ökar koncentrationen. Samtidigt som Air Wing hjälper till att höja hastigheten tack vare den bättre aerodynamiken hos RX-7 GP.

Den nya RX-7 GP drar nytta av det bredare synfältet som ger mer sikt genom kurvor, som ger dig det extra ögonblicket att reagera genom kurvan.

RX-7 GP är den första motorcykel hjälmen som har ett skal med PERIPHERALLY BELLTED konstruktion, som överträffar den enorma styrka och styvhet som RX-7 Corsairs skal har.

Emergency Release kindkuddarna erbjuder en ökad personlig säkerhet vid en eventuell olycka, samtidigt som det berömda SNC materialet har blivit starkare för att hålla skalet intakt även under extrema påfrestningar och islag. De nya Diffusers, större visir, bredare synfält, mindre turbulens, förbättrad ventilation, listan av nyheter är imponerande lång. Sammanfattningen av alla dessa unika nyheter sammanfogas i den helt nya Arai RX-7 GP

Copyright© 2008 Arai Helmet (Europe) B.V. | All rights reserved | Legal/Privacy | www.araihelmet-europe.com